Київська траса найгірша на Полтавщині

Хочу поділитись враженнями від поїздки по маршруту Чутове - Закарпаття на автомобілі "Славута" 2004 року випуску. Згідно карти гугл-мап, відстань від нашого райцентру до села Ярок під Ужгородом - близько 1200 кілометрів.

У цю мандрівку ми з дружиною поїхали ради того, щоб погуляти на весіллі нашої знайомої, яка була у нас дружкою, коли ми одружувались у Кам`янець-Подільському на Хмельниччині. Тоді ми, правда, ще на громадському транспорті їздили.

 

Зараз поїхали на власній машині. Оті 1200 кілометрів і лякали, й вабили одночасно. Цікаво було, чи витримає немолода вітчизняна техніка, чи вистачить у мене сил і чи не заскучає за сином дружина так, що доведеться повертатись десь з-під Києва.

 

Але все пройшло добре. 10 червня, коли ще була досить прохолодна погода, ми виїхали з Чутового о 4.00, а на місце призначення прибули того ж дня о 23.00. Могли б дістатись ще швидше, але заблудились у Києві (навігатор повів через центр міста, там ми кілька разів не туди звернули) та прогавили потрібний поворот перед Львовом.

 

Чесно кажучи, здивувала якість доріг по всьому маршруту. Навіть від Львова до Мукачевого асфальт практично ідеально рівний. Якщо ями й попадаються, то їх мало й вони неглибокі.

 

На жаль, на всіх 1200 кілометрах найгірша якість дорожного покриття - перед Полтавою й по Полтаві. Це не асфальт, а, як кажуть, "ужас, летящий на крыльях ночи". Почалось ще в Копилах, а закінчилось одразу за Полтавою. Причому дорога на цьому відрізку вже років 10 не відповідає жодній критиці. Хто б не керував облавтодором, результату - нуль.

 

Найкращою (якщо можна так сказати) частиною траси виявилась окружна дорога навколо Житомира. Нею ми їхали вже дорогою назад. Якби ми знали, наскільки вона якісна, не поперлись би через Житомир ще по дорозі до Закарпаття. Хто їхатиме, не раджу заїжджати у місто: дорога не дуже, а світлофорів і машин багато - швидко не проїдете.

 

Це ми, на в`їзді в село Ярок
Це ми, на в`їзді в село Ярок

Що стосується дороги назад, з-під Ужгорода, то за день ми не встигли доїхати. І після гулянки було важкувато, і виїхали лише о 5.15, і не дуже поспішали. В результаті доїхали до Пирятина й там переночували. Якраз дощ пішов, стало темно і стрьомно їхати по негоді на такій машині - все-таки фар недостатньо, видимість поганувата.

 

Гугл-мап пропонує кілька варіантів, як їхати з Чутового до Ужгорода, але не раджу вибирати щось інше, не трасою Чоп - Київ - Харків. Звісно, якщо ви кудись поспішаєте і ви не бажаєте зла своїй машині.

 

P.S. За автозаправки не переймайтесь, їх скрізь повно. Є навіть на зигзапгоподібних дорогах через Карпати.

Write a comment

Comments: 0